Конгресът на САЩ може да приеме нови санкции срещу газопровода Северен

...
Конгресът на САЩ може да приеме нови санкции срещу газопровода Северен
Коментари Харесай

САЩ спират газопровода „Северен поток 2“ с нови санкции

Конгресът на Съединени американски щати може да одобри нови наказания против газопровода „ Северен поток 2 “, въпреки предизборната акция, която би трябвало скоро да стартира в страната. Това съобщи американският дипломат в Германия Ричард Гренел, пише съветското издание  " Известия ", представена от Агенция Фокус. 

Новите наказания ще бъдат подкрепени както от демократите, така и от републиканците, заяви още дипломатът. По този метод планът може да бъде признат напълно скоро.

Целта на новите наказания ще бъде да се предотврати стартирането в употреба на тръбопровода, макар Гренел да не посочи по какъв начин ще се реализира това. Известно е обаче, че една от опциите може да бъде налагането на санкции за фирмите, осигуряващи техническа поддръжка на газопровода.

Германската федерална организация отхвърли настояването на компанията Nord Stream 2 AG Берлин да отстрани проекта  " Северен поток-2 "  от директивата за газта в Европейски Съюз. Според разпоредбите, приети в Европейски Съюз, компанията, която добива газта, не може по едно и също време и да има газопровода, по който тя се движи.

В резултат на това немският регулатор предложи на Nord Stream 2 AG да позволи всички належащи въпроси в съда. Позицията на Федералната организация беше разкритикувана в Бундестага. Клаус Ернст, ръководител на държавната комисия по икономическите и енергийните въпроси, заяви, че сходно държание по отношение на подобен огромен план е обезпокоителен знак.

От своя страна съветският външен министър Сергей Лавров съобщи, че въпросът за завършването на строителството на газопровода „ Северен поток-2 “ ще бъде прегледан от правна позиция.

Газопроводът  " Северен поток 2 "  се построява от Русия до Германия по дъното на Балтийско море. Целта му е да се обезпечи директна доставка на газ от Русия до Европа.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР